TIEDONANTO                                                                            

Julkaisuvapaa 17.5.2004

 

EU:sta kallis lysti  Suomen kansalle

 

Suomi maksoi  vuonna 2002 EU:lle  noin 6, 63 miljardia markkaa  veroluonteisina maksuina ja josta EU palautti  5,88 miljardia markkaa.  Lisäksi EU keräsi  Suomen tullin perimät tullimaksut noin 625 miljoonaa markkaa.  Eli Suomi maksoi yhteensä  1, 368  miljardia markkaa enemmän kuin se EU: lta palautui.  Lisäksi Suomi maksaa EU:sta aiheutuvia virkamiesten kuluja noin 472 miljoonaa markkaa vuodessa, eli yhteensä Suomen menot EU:sta  vuonna 2002 olivat  1, 840 miljardia markkaa. 

 

EU:ta kannattavat poliitikot ja virkamiehet ansaitsevat yleensä ruhtinaallisesti. Komissaari Erkki Liikanen ansaitsee 103 105 markkaa kuukaudesta, Sauli Niinistön  palkka on tulevassa toimessaan  EU:n  omistamassa EIP:n pankissa noin 90 000 mk kuukaudessa. Myös entisen pääministeriä Esko Ahoa ei ole unohdettu. Hänen johdollaanhan Suomi haki EU:n jäsenyyttä. Palkka  Sitran eli Suomen itsenäisyyden rahaston pääjohtajalla on reilut 80 000 mk kuukaudessa. Yleisesti EU:ta palvelevat virkamiesten palkat ja työn keveys ovat kaikkine etuineen niin hyvät, että tehtävässä kannattaa olla myötämielinen ja lojaali kaikkea EU:ta käsittelevissä asioissa ja senkin kannalta että huippuvirkoja avautuu juuri heille itselleen.

 

Suomen kansalla on Eu-laajentumisen jälkeen peräti yhden prosentin ääni Euroopan liittovaltion parketeilla. Liukas mies tai isoääninen täytyy olla jos jotenkin aikoo saada itseänsä ja  oman kansansa asioita  EU:n parketeilla kuulumaan.

 

 

 

Aaro Mikkonen Metsätalousinsinööri

www.aaromikkonen.net

 

 

Paltamontie 56 A

89200 Puolanka

Puh 044- 5428050