TIEDONANTO                                       Julkaistavissa 29.5.2004

 

Euro on hupa raha!

 

Markka meni ja Suomessa otettiin  käyttöön Euro muutama vuosi sitten.  Rahamuutos tehtiin eduskunnassa vain tiedonannolla ja markan poistamisesta Suomen valuuttana  katsoivat valtiotieteen asiantuntijat, että Suomen perustuslaissa on jo olemassa niin suuria "porsaiden" mentäviä aukkoja ettei sen kummempia toimia rahan muuttamisesta Euroiksi tarvita.

Euron käytön arkipäivät eivät kansan keskuudessa ole olleet kuitenkaan ongelmattomia. Eurosta jouduimme maksamaan lähes kuusi Suomen- markkaa. Eli eurokymppi oli noin kuudenkymmenen markan hintainen. Sata euroa noin kuusisataa markkaa jne. Terveyshaittoja eurosta ei haluta julkaista. Kolikoiden aiheuttama nikkeliallergia kassaneideillä ja rahankäsittelijöillä on lisääntynyt. Lisäksi rahojen laaja kiertäminen ympäri maailmaa saattaa aiheuttaa vielä kulkutautiepidemian. Ainakin kansalliseen valuuttaamme verrattuna euroa voidaan pitää kulkutautiriskimpänä. Huokoinen kun on!

- Kansalaiset ovat jo yleisesti huomanneet kuinka heikkokuntoisia ja huonosta paperista tehtyjä Eurosetelit ovat. Ne eivät kestä käytössä. Tällä ilmeisesti halutaan varmistaa setelipainojen jatkuvaa työllistymistä. Tällä kaikella ilmeisesti valmistellaan kansalaisia käteisrahasta luopumista ja siruun siirtymistä! Yhteinen valutta koko Euroopan alueella on tuonut myös rahanväärentäjille laajemmat laitumet. Kun sama seteli- ja kolikkokanta käy koko Euroopassa, on mahdollisuus väärennettyä valuuttaa levittää sinne missä ei vielä ole rahan tunnistusvälineitä. Väärennetty Euro taitaa tulla vielä ongelmaksi myös Euroopan ulkopuolella!

- Euron tuomat haitat eivät lopu tähän. Kansalaisiin on iskenyt "Eurosokeus!" Kuusinkertainen rahan arvon pienennys aiheuttaa sellaisen tunteen, ettei pienempi rahayksikkö tunnu missään! Kuutosen kertotaulu unohtuu helposti. Kahvi ja pulla maksoivat huoltoasemalla ennen kymmenen markkaa, nyt kaksi euroa, eli kaksitoista markkaa. Jopa hinnat ovat nousseet niin että pullasta ja kahvista saa maksaa markoissa 15- 20 markkaa. Kulutusmittari se on tämäkin ja arviolta kotimaisen kulutuksen kasvaminen 20 %:lla on ymmärrettävissä juuri tällä "eurosokeudella". Vitoset ja kympit nimittäin lentävät käsistä herkemmin!

- Euroon sirtymisen "jytkyjutut" alkavat vasta tästä. Tarvittaisiin valtiotieteen tohtoria ja professoria laskemaan kuinka vahingolliseksi eurovaluutta on jo nyt tullut Suomen kansalle! Oman valuutan säätelymekanismin purkaminen ja poistaminen on esimerkiksi Suomen metsäteollisuudelta viemässä toiminnan perusteet ja pohjan. Kilpaillessaan kalliilla eurolla vientihinnoissa on se ajanut kustannusrakenteensa paineessa tuotantoa ulkomaille. Koneellistaminen ja ihmistyöpaikat ovat trimmatut, kuten ravurihevonen.  Siitä huolimatta sen alamäki on alkanut.

- Teollisuutemme ja Suomalainen työ ei voi pärjätä ilman kansallista  valuuttarakenteen säätelyä. Duunareille ja työntekijöille ovat tunnelin päässä Kiina ja maailmankaupan  globaalit ongelmat tulleet vastaan.  Edessä Suomella on todellinen myräkkä, kun metsäteollisuudenkin kilpailulainsäädännön tutkimusprosessi on alkamassa. Eurosta tuli "hupa" raha  ja velkaisille talouksille tiedoksi; Rahamiesten korkovoittojen keräys on ilmeisemmin alkamassa!

- Pst. Lienee jossakin päin Suomea tässä "hullunmyllyn keskellä" jäänyt markoista mallikuvat tallelle!

 

Aaro Mikkonen Metsätalousinsinööri

Paltamontie 56A 89200 Puolanka Puh 044- 542 8050

PYYDÄN JULKAISEMISTA  - Kiitos hyvin paljon! -yhteinen asiahan tämä on!