TIEDONANTO TYÖTTÖMILLE              

Julkaisuvapaa 17.5.2004

 

Vapautetaanpas Suomen kansa työtä tekemään!

     

                                                               

 

Kukapa poistaisi  työttömyyden kuukaudessa? 

 

Suomen lähes 500 000 työtöntä saisi oikeilla toimenpiteillä toimeentulonsa työstä.  On löydettävissä  potentiaaliset  mahdollisuudet   talouden ja hyvinvoinnin rakentamiseksi työttömälle itselleen ja yhteiskunnalle.  Lähtökohdaksi  asetetaan, että jokainen saa työtä ja  toimeentulonsa kykyjensä,  taipumustensa ja halukkuutensa mukaisesti. Ihmiselle kun on tärkeää päästä toteuttamaan itseänsä ja

tuntea kuuluvansa yhteiskuntaan. Työttömyyden lopettaminen vähentää rikollisuutta, sosiaalimenoja ja lisää kulutusta. Kun työttömyys-korvausiin menevä 30 miljardia mk vuodessa ohjataan työn palkkakustannuksiin, saadaan syntymään kerrannaisvaikutteisia toimintoja, kulutusta ja verotuloina takaisin arviolta 74,5 miljardin markan edestä. Työpaikkojen syntymisen kautta rikollisuuden ja sosiaalimenojen säästöt loisivat uusia mahdollisuuksia ohjata varat tuottavimmille aloille ja parempaan  liikenteeseen. Ihmisten köyhdyttäminen on loputtava ja kansalaiset vapautettava työtä ja yrittämistä tekemään!

 

Loput tarvittavat 125.7 miljardia markkaa täystyöllisyyteen löytyy!

 

Julkisen alan, valtion ja kunnan palkkakatoksi asetetaan  noin 15 000 mk/kk. Sen ylittävät palkat ja muut palkan sivukulut  tasataan  keskipalkkaisempiin työpaikkoihin. Näin tehdään selväksi, ettei kenenkään työpanos voi olla moninkertainen, tai niin tuottavaa, että täytyisi maksaa esimerkiksi 20 000 mk:n kk palkkoja. Lisäksi  rajoitamme yritysten ja valuutan ulosvientiä houkuttelemalla Suomeen jäämistä.  Meidän sotilaallinen  liittoutumattomuutemme  turvallisuuden tuojana antaa vakaat ja rauhalliset olot yrityksille.

 

Mistä työkohteet?

 

Palkallinen koti- ja omaishoivatyö, pienten- ja keskisuurten yritysten työn oheiskulujen poisto, kolmannen sektorin vastiketyöt  ja työharjoitteluverkosto osana oppisopimiskoulutusta, sekä maanpuolustus ja ympäristönsuojelu vetäisi pääosan työttömistä työn vierelle.  Vesistöihin, metsiin, rakentamiseen   ja maaseutuun liittyvinä kohdennuksina loisi jo vankan pohjan työttömyyden nujertamisessa. Loput työttömät  imuroituisi  mukaan valtion ja yleinen talouden paraneminen ja täystyöllisyyden työnjohtotehtävät.

 

Eduskunnassa on vain rikkaiden edustus.       

 

Sokeasti  markkinatalousvetoiseen työllisyyteen uskova eduskunta ja hallitus ja sen budjetti on aiheellista repiä auki. Tulokset on nähty. Systeemi ei ole työllisyyttä hoitava ja toimiva. Nykyinen eduskunta edustaa hyvin toimeentulevia ja varakkaita. Edellisissä eduskuntavaleissa kansanedustajiksi valituksi tulleiden kansanedustajien keskiansio oli tilastokeskuksen laatimien tilastojen mukaan peräti 324 000 mk vuodessa. Palkkataso oli siten lähes nelinkertainen keskiverto suomalaiseen palkansaajaan. Yhtään  työtöntä ei  tullut  valituksi kansanedustajaksi. Ehkä tässä myös syitä, miksi työttömyyttä ei osata hoitaa.  Suomen  parlamentissa tavallinen kansalainen  ei ole tullut edustettua.  Edustajat eivät ymmärretä maailmanlaajuisella  markkinataloudella olevan  haluja ja mahdollisuutta hoitaa yhteiskunnallisia tehtäviä. Lisäksi kadotettiin totuus: valtiolliset rajat ja oma raha on kansakunnan hyvinvoinnin edellytys.  Maailmantaloudessa rahat ja  tietotaito katoaa  Suomesta.  Kansalaisilla edessä elintason pudotus ja työttömyyden kirot.

 

 

 

Työttömyyden salliminen on valtioterroria.

 

Työttömyys loukkaa ihmisarvoa ja aiheuttaa hirvittäviä  ongelmia  kansalaisille ja yhteiskunnalle.  Voidaan puhua  valtiovallan aiheuttamasta ja sallimasta valtioterrorismista. Täystyöllisyys saadaan aikaan vain edellä kerrotuin  valtiovallan erityistoimenpitein tai poikkeusoloissa  sekä poistamalla työttömyys terrorismina  erityislailla.  Myös  työttömyyden omakohtainen kokeminen päättäjien keskuudessa  auttaa lopullisen työttömyyden ratkaisemisessa. Osat ja tehtäviä on aika vaihtaa eduskunnassa! Vapautetaanpas Suomalaiset taas työtä tekemään!

 

Näillä resepteillä poistan työttömyyden Suomesta.

 

 

Aaro Mikkonen Metsätalousinsinööri

www.aaromikkonen.net

 

Tämä kirjoitus on kaikille työttömille luettavaksi!

 

Paltamontie 56A

89200 Puolanka

Puh 044- 5428050