<<Nato    

 

Suomi on kansallisvaltiona suomalaisten koti

Suomen kansallisen edun vartija

Aaro Mikkonen

 

Etusivu / vaaliteemat

Ehdokkaan tiedot

Kirjoituksia

Kainuun kulttuuria

Tulosta esitteitä

Linkit

Yhteydenotto

 

 

Rajavartiolaitos

 

 

 

 

 

 

 

 

[takaisin]

Kansa kyllä vaistoaa vaaransa!

Suomen hallitukselle 12.3.2004. Julkaistu useissa lehdissä

Tätä kirjoitettaessa ja julkaistaessa Suomen poliittisen johto on tehnyt jo oman ratkaisunsa sotilaallisesta liittoutumisestaan ja puolueettomuudesta luopumisesta. Enää vain puuttuu muotoilu, miten sen Suomen kansalle kertoisi ja kenet  onnettomat  lähetettäisiin NATO:n jäsenhakemusta viemään ja allekirjoittamaan.

Poliittinen johto ei uskalla antaa asiaa kansanäänestykseen, eikä uusien eduskuntavaalien kautta sitä mahdollisuutta, että eri voimia nousisi päättämään asioista. Silti suomalaisten keskuudessa sotilaallinen liittoutumattomuus on suosiossa. Tuoreen EVA- tutkimuksen mukaan kansalaisista  55 % vastustaa maamme liittymistä NATOn jäseneksi ja vain 20 % kannattaa jäsenyyttä. Mikäli ylin valtiojohto päätyisi suosittamaan jäsenyyttä, silti lähes sama määrä kansalaisia haluaisi pitää “päänsä”  ja eivät kannattaisi NATO- jäsenyyttä. Sitä paitsi kansa haluaisi pitää lopullisen jäsenyyden omissa käsissä. Lähes kaksi kolmasosaa haluaisi jäsenkysymyksen ratkaistavan kansanäänestyksessä. Tästä kaikesta huolimatta enemmistö kansalaisista arvelee päättäjien vievän meitä kohti sotilaallista liittoutumista kansa mielipiteistä välittämättä. Saman tutkimuksen mukaan 69 %  kansalaista vastustaa ja vain 14 % kannattaa EU-liittovaltiokehitystä. On samasta asiasta  kysymys, jonka Matti Vanhasen hallitus olisi joulun alla jo hyväksynyt ja  allekirjoittanut. Suuri puulaaki, joka sopii erittäin huonosti keskustan perinteisiin. EVA:n kyselyyn vastanneistakin 45 % näkivät EU:n nykyajan Neuvostoliittona.

Kaleva lehden huomattavassa artikkelissa 27.2.2004  Venäjän entinen pitkän linjan suurlähettiläs ja diplomaatti  Juri Derjabin arvioi ettei Venäjä katso vaiti Naton lähentymistä 1300 km pitkälle länsirajalleen. Hän epäilee että venäläiset pitäisivät Suomen jäsenyyttä NATO:ssa merkkinä petollisesta maasta.

Onkin vaikea kiistää, että Suomen ja Ruotsin irrottautuminen sotilaallisesta liittoutumattomuudesta voisi merkittävällä tavalla vaikuttaa Pohjois-Euroopan tilanteeseen. Näin arvioi Venäjän oma asiantuntija.

Kansa kyllä vaistoaa vaaransa. Suomen sotilaallinen liittoutuminen suistaa itärajan jännitystilaan, lisää varustautumista ja aiheuttaa koko Suomen kansan lisääntyvä turvattomuutta. Tässäkin asiassa eduskunnan ja hallituksenhan  tulisi edustaa läpileikkaukseltaan  henkilöitä, jotka edustavat mielipiteiltään ja aatteiltaan suomalaista kansakuntaa ja antavat asioista hyvän ja rakentavan puolensa! Suomessa on myös lähes sata vuotta totuteltu kansanvaltaisesti enemmistöpäätöksiin. Voiko kansanvallan laillisuuteen sisältyä vähemmistön vallankäyttö enemmistön keskellä. Edessä onkin vaikea yhtälö ja mitenpä se ratkaistaan?

Aaro Mikkonen

[takaisin]

   

 

"Valta kuuluu

Suomessa kansalle -

 käytä sitä NYT!"

Aaro Mikkonen

Metsätalousinsinööri

 

Perussuomalaiset rp.

 

 

       

     

 

     
     

 

 

     

© Aaro Mikkonen 2004